Visionäärit

Väylien Visionäärit 2025 oli Liikenneviraston järjestämä innovatiivinen ohjelma viidelle valmistuvalle maisteriopiskelijalle. Opiskelijoiden tehtävä oli visioida kuinka Suomi liikkuu tulevaisuudessa vuonna 2025. Olin yksi näistä viidestä innokkaasta visionääreistä. Kävimme tutustumassa ja esittäytymässä useassa paikassa joka oli liikenteeseen ja liikuttamiseen tavalla tai toisella kytköksissä.

Asiakas: Visionäärit

 

Ryhmän kaikki jäsenet olivat luovia mutta vain minä osasin tehdä visuaalisesti näyttävää grafiikkaa. Siispä vastuuni oli luoda ryhmälle brändi, logo ja esite joka voimme jakaa tapaamisissa. Projektin aikana ryhmämme pääsi mm. tutustumaan suomalaisen Sisu jäämurtajalaivaan. Istuimme kaikki yhdessä Sisun kabinessa kuunnellen meille tarkoitettua esitystä jäänmurtamisesta. Kun tuli hetki jakaa käyntikortteja niin jokainen meistä vuorotellen ojensi omansa, joka yhteystietoja lukuunottamatta täsmälleen samanlainen kortti kuinka vierustoverilla. Tuolloin syntyi ajatus että mitä jos koko ryhmä voisi antaa kaikkien käyntikortit yhdellä käden ojennuksella. Suunnittelin tämän nerokkaan ajatuksen pohjalta Visionääreille ryhmäkäyntikortin. Sellaisen, joka taittuu helposti povitaskuun, sisältää tarpeellista informaatiota projektiryhmästä ja pitää sisällään kaikkien jäsenien irroitettavat käyntikortit. Tämä ryhmäkäyntikortti on saanut erittäin paljon huomiota ja kiitosta maailmalla.

Visionäärin logo on rakennettu viidestä pallopäisestä hahmosta kuvaamaan ryhmän viittä jäsentä. Logon väritys on valittu Liikenneviraston tuttujen värisävyjen mukaan kertomaan että Visionäärit ovat porukka Liikennevirastosta. Yksi musta hahmo logossa on osoitus siitä että aina välillä yksi ryhmän viidestä jäsenestä osoittautu ryhmän erityiseksi ”mustaksi lampaaksi”.

Projektin aikana pidimme aktiivisesti blogia, jossa kerroimme ajankohtaisia asioita projektistamme. Rakensin ja hoidin kaiken blogiin liittyvän.

 

Projektissa on tehty seuraavia asioita:

  • Logo suunnittelu
  • Visuaalinen markkinointi
  • Graafinen suunnittelu
  • Taitto

 

Tilaa Konstantin tekemään vastaava projekti!

Ei vielä kommentteja.

Vastaa